Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

LA PREVENCIÓ DELS RESIDUS

LA PREVENCIÓ ÉS LA SOLUCIÓ

A LLAVORSÍ, MENYS RESIDUS

Què és la prevenció de residus?

Des del punt de vista ambiental el millor residu és aquell que no es genera. Tanmateix, en els darrers anys, tant a Llavorsí com a tota la comarca els residus municipals no han parat de créixer.

És per aquest motiu, que la prevenció ha anat guanyant protagonisme fins a esdevenir la primera prioritat de la gestió dels residus.

Es considera prevenció de residus tota aquella acció que tingui per objectiu evitar la generació quantitativa de residus o bé disminuir-ne la seva perillositat.

Jerarquia de la gestió de residus
  • Reducció de la contaminació i l’impacte ambiental
  • Preservació i estalvi de recursos naturals
  • Estalvi d’energia i aigua
  • Reducció dels residus i els abocadors
  • Reducció dels costos de producció

Que podem fer per reduir la generació de residus?

Practica un consum responsable: abans d’adquirir un producte nou, pensa si realment et val la pena comprar-lo o  si te’l podries estalviar. Aplica les 3R. Tingues en compte quins materials d’un sol ús utilitzes. Paper alumini, paper film, vaixella d’un sol ús, palletes i altres? Quan els utilitzes? Redueix-los i substitueix-los!

Fes una planificació dels menjars abans de fer la compra, i evita comprar de més. També tingues en compte quan ho faràs servir. Fes-te una llista de la compra.

Quan vagis a comprar, millor fer-ho a granel. Escull el cabàs, el carro, la bossa de roba per anar a buscar els aliments. La compra a granel et permet adquirir només el que necessites, i evites la generació de residus.

Escull productes proximitat i de temporada: Són productes més sostenibles i que proporcionen a l’organisme els nutrients necessaris a cada època de l’any. A més que apostes per l’economia local, contribuint a mantenir llocs de feina dins del territori.

Tria envasos menys contaminants i canvia els formats “monodosis” per formats “familiars”

A %d blogueros les gusta esto: